Menu

 

Кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу виступила організатором ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальностей7.05170112, 8.05170112 «Технології харчування» і 7.05170113, 8.05170113 «Технології в ресторанному господарстві» освітньо-кваліфікаційного рівня «Спеціаліст», «Магістр», яка триватиме 1-3 квітня.

1 квітня завідувач кафедри Віктор Доценко та викладачі зустрічали учасників, які прибули з вищих навчальних закладів з усієї України, відбулася реєстрація, консультація-нарада для обговорення питань конкурсного завдання та екскурсія до Національного музею Тараса Шевченка. В олімпіаді беруть участь 17 студентів з 8 навчальних закладів, крім нашого. Це Харківський державний університет харчування і торгівлі, Донецький національний університет економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського, Одеська національна академія харчових технологій, Полтавський університет економіки і торгівлі, Львівський інститут економіки і туризму, Київський національний торговельно-економічний університет і Відкритий міжнародного університету розвитку людини «Україна».

Сьогодні відбулося урочисте відкриття олімпіади. Привітали учасників та побажали їм успіху та наснаги голова конкурсного журі – завідувач кафедри технології харчування та ресторанного бізнесу, професор Віктор Доценко, професор кафедри технології харчування ХДУХТ Федір Перцевий, доцент кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування ОНАХТ Алла Салавеліс, доцент кафедри харчових технологій та ресторанної справи ЛІЕТ Надія Джурик.

Конкурсне завдання полягало у виконанні творчої комплексної роботи, яка включала завдання з технології продукції ресторанного господарства, управління якістю у ресторанному господарстві, проектування підприємств галузі, устаткування закладів ресторанного господарства, організація ресторанного господарства.

Студенти, які змагаються за звання кращого технолога харчування, мали розробити концепцію закладу ресторанного господарства – ресторану класу «люкс», запропонувати асортимент продукції та описати технологічний процес виробництва рибних страв, розробити інноваційну технологію другої рибної страви з використанням нових інгредієнтів.